Menu
ZUPY
-
TOM KHA kurczak
pikantno- słodko- ostra zupa z kurczakiem, mlekiem kokosowym, groszkiem cukrowym, kiełkami mung, porem,
grzybami, szczypiorkiem, pomidorkami cherry
PRZYSTAWKI
RAMEN
DONBURI
-
SAKE TATAKI
opalany łosoś/ ryż/ sałata/ ogórek/ rzodkiewka/ kiełki/
awokado/ takuan/ mango/ sos do wyboru:
ostry mango, słodko- kwaśny ume, słodki kabayaki -
MAGURO TATAKI
opalany tuńczyk/ ryż/ sałata/ ogórek/ rzodkiewka/ kiełki/
awokado/ takuan/ mango/ sos do wyboru:
ostry mango, słodko- kwaśny ume, słodki kabayaki -
EBI PANKO
krewetki w panko/ ryż/ sałata/ ogórek/ rzodkiewka/ kiełki/
awokado/ takuan/ mango/ sos do wyboru:
ostry mango, słodko- kwaśny ume, słodki kabayaki -
TOFU PANKO
tofu w panko/ ryż/ sałata/ ogórek/ rzodkiewka/ kiełki/
awokado/ takuan/ mango/ sos do wyboru:
ostry mango, słodko- kwaśny ume, słodki kabayaki
BAO BURGER
TEMPURA
5 kawałków warzyw, ryb lub owoców morza w chrupiącym cieście tempura podane z dwoma sosami : kimchi majo oraz ponzu z sezamem, chilli, szczypiorkiem
TATAR
Porcja siekanego mięsa ( 150g ) doprawianego na życzenie ( łagodny/ średnio- pikantny/ pikantny ) z porem, szczypiorkiem, limonką i sosem sojowym
-
ŁOSOŚ
-
TUŃCZYK
-
SERIOLA
TATAR FUTOMAKI
Futomaki sushi 5 kawałków z siekanym mięsem ryby, doprawianego na życzenie ( łagodny/ średnio- pikantny/ pikantny ) z porem, szczypiorkiem, limonką i sosem sojowym
NIGIRI
ręcznie formowany ryż z plasterkiem ryb, owoców morza lub warzyw, 2 kawałki w porcji
HOSOMAKI
cienkie rolki sushi z jednym składnikiem w środku, owinięte nori, 6 kawałków w porcji
FUTOMAKI
grubsze rolki sushi z ryżem kilkoma składnikami w środku, owinięte nori, 6 kawałków w porcji
-
TATAR Z TUŃCZYKA futomaki w tempurze
tatar w futomaki/ rolka w tempurze, na wierzchu tatar -kimchi majo, por
KIBUROMAKI
futomaki bez ryżu w papierku ryżowym/ serek, szparag w tempurze, mix warzyw, 6 kawałków w porcji
URAMAKI
odwrócone rolki sushi, ryż z rybami i dodatkami na zewnątrz,
nori i składniki w środku, 5 kawałków w porcji
nori i składniki w środku, 5 kawałków w porcji
COŚ DLA DZIECI
-
TEMPURKA Z ŁOSOSIA
Kawałki łososia w panierce tempura (3 sztuki)/ porcja ryżu /sos ume (słodko-kwaśny) -
HOSOMAKI
Cienka rolka sushi w papierku ryżowym z pieczonym łososiem/ sos kabayaki (słodki)
ZESTAWY SUSHI
Do każdego zestawu sushi dołączamy odpowiednią ilość imbiru, wasabi, sosu sojowego oraz do zestawów z rybą pieczoną - sezamu i sosu słodkiego.
-
ZESTAW 5
30 kawałków
2 x nigiri kalmar w tempurze
2 x nigiri tamago
2 x nigiri pieczony węgorz
6 x hosomaki awokado
6 x hosomaki łosoś
6 x futomaki w papierze ryżowym
6 X futomaki tuńczyk
-
ZESTAW 6
36 kawałków
2 x nigiri łosoś
6 x hosomaki ogórek
6 x uramaki tuńczyk
5 x uramaki rainbow
6 x futomaki łosoś
6 x futomaki pieczony węgorz
6 x futomaki krewetka parzona
DODATKI
Jeśli lubisz więcej imbiru, wasabi, sosu sojowego albo masz ochotę na dodatkowe sosy.
-
SOS SOJOWY 30ML
-
SOS KABAYAKI (SŁODKI) 15ML
-
SEZAM
-
PORCJA WASABI
-
PORCJA IMBIRU
-
SOS UME (SŁODKO-KWAŚNY)
-
KIMCHI MAJO
NAPOJE
-
Woda Cisowianka 300ml
-
Mangajo 250ml
-
Napój aloesowy 500ml
-
Sok tłoczony Sadownistwo Rogalewicz 300ml